"Επαναχαρτογράφηση"
από ΤοΜικρό Μουσείο ΣτοΜεταξουργείο, την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2011 στις 5:47 πμ
_______________________________________________________________
To ReMap είναι ένα διεθνές πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης ανοικτό για το κοινό, που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ) σε συντονισμό με την Μπιενάλε της Αθήνας.

Διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό φορέα ReMapKM που ιδρύθηκε με αποκλειστικό στόχο την επιμέλεια, παραγωγή, δημιουργία και προώθηση σύγχρονων πολιτιστικών δράσεων, με έμφαση στην συνύπαρξη της Ελληνικής και της Διεθνούς τέχνης στο κέντρο της Αθήνας και αφετηρία την περιοχή του Κεραμεικού- Μεταξουργείου (ΚΜ).

Στόχος είναι η συνεισφορά στην δημιουργία μιας σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της Αθήνας, με την ενεργή συνδρομή της σύγχρονης τέχνης, όταν αυτή αναπτύσσεται μέσα στον ιστό της πόλης, καθιστώντας την προσιτή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Τo ReMap 3 πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά, και, ενισχύει τον διεθνή του χαρακτήρα, καθώς γίνεται σημείο συνάντησης για περισσότερους από 250 καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης και επιμελητές από όλο τον κόσμο, αλλά και από την τοπική καλλιτεχνική κοινόνητα του Κεραμεικου Μεταξουργείου, οι οποίοι συμμετέχουν στα 30 ανεξάρτηταprojects, και στις 25 εκθέσεις από Ελληνικές και ξένες διακεκριμένες γκαλερί .

Οι 50 και πλέον εκθέσεις που φιλοξενούνται στο ReMap3 προτείνουν στους επισκέπτες μια διαφορετική περιήγηση στη γειτονιά του Κεραμεικού-Μεταξουργείου, η οποία εξελίσσεται σε μια σύγχρονη πολιτιστική γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνυπάρχουν η νέα Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Kunsthalle Athena, οι γκαλερί The Breeder και Ρεβέκκα Καμχή, o Πολιτιστικός Οργανισμός ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC), το Ε.Δ.Ω, οι Frown Tails, αλλά και μεγάλος αριθμός θεατρικών σκηνών όπως η νεά πειραματική σκηνή Συνεργείο, αλλά και το διεθνώς καταξιωμένο Θέατρο Άττις που βρίσκεται στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι αυτοί οι φορείς συνυπάρχουν για τις 6 εβδομάδες της διάρκειάς του, με τις υπόλοιπες εκθέσεις του ReMap3 που στεγάζονται προσωρινά σε αναξιοποίητους χώρους της γειτονιάς, διαφορετικούς από τους «κλασσικούς» εκθεσιακούς χώρους των μουσείων, φουάρ, ή γκαλερί, όπως διαμερίσματα της δεκαετίας του 70, νεοκλασσικά κτήρια, αυλές, κενά οικόπεδα ή και μπαλκόνια της περιοχής.

Χαρακτηριστικό και του φετινού προγράμματος είναι η παρουσία πολλών νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και φορέων που παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη δουλειά τους στην Ελλάδα, γεγονός που ενισχύει την μέχρι τώρα δυναμική του ReMap που έχει πλέον καθιερωθεί ως μια πλατφόρμα ανάδειξης αξιόλογων νέων καλλιτεχνών και φορέων στην διεθνή σκηνή της σύγxρονης τέχνης.

Παράλληλα με το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα, πλήθος performances, δημιουργικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους της περιοχής, καθώς η «βόλτα» στο ReMap3 εξακτινώνεται στα 85 τετράγωνα της περιοχής.

Το ReMap3 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Athens Every Week.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παλιοπροτάσεις
12/9-18/9- OPENING WEEK
Εγκαίνια: Δευτέρα, 12/9, 17:00-22:00
Τρίτη-Παρασκευή: 17:00-20:30
Σάββατο-Κυριακή: 12:00-20:30
21/9-23/10
Τετάρτη-Παρασκευή: 17:00-20:30
Σάββατο-Κυριακή: 12:00-20:30
24/10-30/10 - CLOSING WEEK (Παράλληλα με την 3η Μπιενάλε Αθήνας)
Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00-20:30
Σάββατο-Κυριακή: 12:00-20:30

πηγή: http://yokiattitudes.com/gr/