"Αν ήμασταν καλύτερα οργανωμένοι"
από ΤοΜικρό Μουσείο ΣτοΜεταξουργείο, την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2011 στις 5:47 πμ
_______________________________________________________________
Ίσως να μην υπήρχαν ψιλικατζίδικα!
Σοβαρά.. Αν στην αρχή, ας πούμε κάθε μήνα, κάναμε ένα κοντρόλ των τροφίμων και των λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης που θα χρειαστούμε για τον υπόλοιπο μήνα και τα αγοράζαμε όλα αποκλειστικά από ένα σουπερμάρκετ της γειτονιάς μας, οι ελάχιστοι λόγοι για να επισκεφτείς ένα ψιλικατζίδικο θα ήταν οι εφημερίδες, τα τσιγάρα και οι κάρτες.
Τότε όμως ψιλικατζίδικα δε θα υπήρχαν.. μόνο περίπτερα!
Και μη βιαστείτε να σκεφτείτε τις απρόοπτες επισκέψεις ή λιγούρες που μας κάνουν να εφορμούμε στα ψιλικατζίδικα και να ξοδεύουμε μικρές περιουσίες για να ικανοποιήσουμε τους διψασμένους μας φίλους ή τη λαιμαργία μας. Όταν είμαστε καλά οργανωμένοι έχουμε και το λεγόμενο back-up plan για παρόμοιες καταστάσεις!
Μπορείτε να φανταστείτε μια ζωή χωρίς ψιλικατζίδικα όμως;
Μιλάμε για Την πηγή! Γνήσιο και καθάριο κουτσομπολιό που αναβλύζει πάντοτε πλούσιο και λαχταριστό πίσω από την πόρτα του ψιλικατζή. Έχω άδικο; Για να μην μιλήσω για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρει.
Το ψιλικατζίδικο είναι Μεσιτικό, είναι Γραφείο Συνοικεσίων, Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, Αποθηκευτικός Χώρος, Σημείο Συνάντησης, Γηροκομείο (κατά μία έννοια- είναι πολλοί οι ηλικιωμένοι που περνούν τις ώρες τους κάνοντας παρέα στον ψιλικατζή) και πολλά ακόμα που τώρα μου είναι αδύνατο να τα εφεύρω όλα για να καταλάβετε τι θέλω να πω!
Α! Και το πιο σημαντικό για να μη το ξεχάσω είναι ότι μπορείς να αγοράζεις πράγματα με ...δόσεις ("..γράψτα Μήτσο μου" , κλπ.)
Αν ήμασταν καλύτερα οργανωμένοι το πιο πιθανό είναι πως θα γλυτώναμε 4 με 5 εβδομαδιαίες επισκέψεις κατά μέσο όρο στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε βδομάδα θα είχαμε στην τσέπη μας -again κατά μέσο όρο- 24 με 30 ευρώ παραπάνω (αν υποθέσουμε ότι 6 ευρώ -μ.ο.- θα τα σκάσεις σε κάθε σου επίσκεψη για οτιδήποτε άλλο εκτός από τσιγάρα, κάρτα και εφημερίδα). Το μήνα; 96 με 120 ευρώ στην τσέπη μας!
Αλλά..
το θέμα είναι τι προτιμάς! Να είσαι καλύτερα οργανωμένος ή να απολαμβάνεις τις υπηρεσίες του ψιλικατζή σου;
Η πρόταση για αυτή την εβδομάδα είναι μια πρόκληση.... Ζήσε 7 μέρες χωρίς να επισκεφτείς τον ψιλικατζή! Μπορείς;