"Μάθε τέχνη κι άσ' τηνα"
από ΤοΜικρό Μουσείο ΣτοΜεταξουργείο, την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2011 στις 5:47 πμ
_______________________________________________________________
Κάθε Κυριακή στις 18.00, ένας παλιός κάτοικος της περιοχής του Κεραμεικού ή του Μεταξουργείου έρχεται προσκεκλημένος των Frown Tails για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά μιας ξεχασμένης τέχνης.

Τα εργαστήρια Μάθε Τέχνη κι Άσ’ τηνα ξεκίνησαν στα πλαίσια του Remap3 αλλά συνεχίζονται κατά το χειμερινό μας πρόγραμμα, σαν μια διττή προσπάθεια. Από τη μία η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή και να συμπεριλάβουμε στις δράσεις μας τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους της περιοχής και από την άλλη η ανάγκη να γνωρίσουμε και να πειραματιστούμε με τεχνικές που εξαφανίζονται μεν, είναι πολύτιμες δε.
Αυτή την Κυριακή το πρόγραμμα έχει: Βιτρώ με τον κ. Βασίλη.

( 16/10 . 18.00- 20.00 )
Καλεσμένος των Frown Tails είναι ο κύριος Βασίλης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην περιοχή του Kεραμεικού από το 1972. Ο κύριος Βασίλης, γνώστης των μυστικών του γυαλιού, θα έρθει να μας διδάξει την τεχνική της κατασκευής βιτρώ (υαλογραφίας).
--------------------------------------------------------------------------------
Ποιές είναι οι Frown Tails?
" Οι Frown tails δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο από τις Βαρελά Μαρία, Βαφειάδου Κωνσταντινιά, Χατζή Αγγελική και Χριστοφή Μαριάννα. Η ομάδα ασχολείται με την παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καινοτόμου χαρακτήρα στους τομείς των interactive media art και performance art και με διοργάνωση workshops.
Στόχος είναι η ένταξη του κοινού στην καλλιτεχνική δράση, η εμπειρική και διαδραστική επαφή του με το καλλιτεχνικό προϊόν, καθώς και η εξοικειωσή του με τις μεθόδους και πρακτικές των νέων μορφών τέχνης. "

από το www.frowntails.com