"Ταξινόμηση, Ξεκαθάρισμα, Ελευθερία!"
από ΤοΜικρόΜουσείο ΣτοΜεταξουργείο, την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, 2011 στις 5:47 πμ
_______________________________________________________________
Λένε πως είναι εύκολο, αλλά είναι ψέματα. Το να ταξινομήσεις τα πράγματά σου, να προσπαθήσεις να αποφασίσεις τι θα κρατήσεις και τι θα ξεφορτωθείς, είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Περιλαμβάνει γέλιο, κλάμα και ίσως ορισμένες βωμολοχίες, όμως αξίζει τον κόπο. Είναι ωραία να νιώθεις «ελεύθερος»!

Πρώτα: Τι πραγματικά χρειάζεσαι?
Τα πιο εύκολα πράγματα για να ξεφορτωθείς είναι εκείνα που δε χρησιμοποιείς. Γνωρίζεις ακριβώς για ποια πράγματα μιλάω: το σκαμπό πάνω στο οποίο σκοντάφτεις κάθε τόσο, το φόρεμα που θα το φορούσες στο περσινό ρεβεγιόν, αλλά έκατσες σπίτι γιατί αρρώστησες και τα παιχνίδια που αγόρασε ο θείος Τάκης για τα παιδιά σου, αλλά που ποτέ δε τράβηξαν την προσοχή τους.
Ωραία. Φτιάξαμε μια κούτα με όλα αυτά. Πάμε παρακάτω. Θα συγκεντρώσεις όλα τα πράγματα που θα έπρεπε να χρησιμοποιείς αλλά δε το κάνεις. Ο αποχυμωτής στο πατάρι, η μηχανή ζυμώματος που την πηγαινοφέρνεις στους πάγκους της κουζίνας, ο διάδρομος που αγόρασες το 2007 για να τρέχεις, αλλά κρεμάς τα ρούχα σου. Μια χαρά. Τέλος θα φτιάξεις μια στοίβα με τα πράγματα που χρησιμοποιούσες παλιά αλλά τώρα έχουν μαζέψει σκόνη. Τα μπεστ- σέλερ στις κούτες μέσα στην ντουλάπα, τα DVD του 1ου Παγκόσμιου κλπ

Ύστερα: Ξεσκαρτάρισμα!
Πιθανότατα να μην είναι όλα τα πράγματα που συγκέντρωσες σε καλή κατάσταση. Σου μένει λοιπόν ένα τελευταίο ξεσκαρτάρισμα. Ότι ρούχο δεν είναι τρύπιο, όποιο πιάτο δεν έχει ρωγμές κλπ τα βάζεις στη στοίβα που λέει Μικρό Μουσείο. Μας παίρνεις τηλέφωνο για να έρθουμε να τα πάρουμε ή αν είναι ο δρόμος σου τα φέρνεις εσύ. Τα υπόλοιπα τα συγκεντρώνεις σε μια κούτα και ξεκινάς για την ανακύκλωση της γειτονιάς σου!

Καλή τύχη!